Ga naar de inhoud

Dagklas

De Dagklas is een time-out voorziening voor jongeren van 8 tot 17 jaar die vastlopen in het onderwijs en tijdelijk iets anders nodig hebben dan school. Bij ons draait het om het om ‘even uitademen’ en het opnieuw ontdekken van plezier maken. We bieden een breed scala aan activiteiten, waarbij creativiteit, sport, spel, natuur en muziek centraal staan.

Elke jongere werkt bij ons aan persoonlijke doelen en krijgt ondersteuning in het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden en schoolse competenties. We besteden veel aandacht aan het welzijn van onze jongeren en werken gericht aan het opbouwen van (zelf)vertrouwen, weerbaarheid, het verminderen van (faal)angst en waar mogelijk, een terugkeer naar school.

Instroomklas

De Instroomklas is een kleine onderwijsvoorziening voor jongeren van 11 tot 17 jaar en biedt een aanbod dat ondersteunt in zowel de sociaal-emotionele vaardigheden als de cognitieve ontwikkeling. Samen met de jongere zoeken wij naar hetgeen wél werkt en vertalen dit naar concrete, haalbare doelen.

Wij bieden alle vakken en dat op elk leerjaar en niveau. Naast het volgen van de gewenste lessen helpen wij de jongeren om beter inzicht te krijgen in hun schoolwerk, ondersteunen we hen bij het plannen en organiseren en werken we aan het overwinnen van bijvoorbeeld faalangst.

Afstandsonderwijs

Bij De Opmaatklas bieden we flexibel en persoonlijk afstandsonderwijs aan voor jongeren die vastlopen in het reguliere onderwijs of tijdelijk niet naar school kunnen. In een vertrouwde en veilige online leeromgeving volg je les op jouw tempo, met begeleiding die is afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Onze programma’s zijn erop gericht om leren weer leuk en toegankelijk te maken. Of je nu worstelt met overprikkeling, angst, of een andere uitdaging, bij De Opmaatklas krijg je de ruimte om in je eigen tempo vooruitgang te boeken en weer vertrouwen op te bouwen in jezelf en je toekomst. Samen zorgen we ervoor dat jij je doelen bereikt, op een manier die bij jou past

Flexdocent

Onze Flexdocenten bieden jongeren persoonlijke begeleiding aan huis. Ze ondersteunen hen individueel bij de kernvakken Nederlands, Engels en Wiskunde, maar ook bij overige vakken, en dat op alle leerjaren en niveaus.

Door middel van één-op-één begeleiding helpen onze docenten de jongeren om succeservaringen op te doen waardoor hun zelfvertrouwen groeit. We zetten in op hetgeen dat goed gaat, wat de basis legt voor verdere ontwikkeling en motivatie. Onze Flexdocenten zijn vriendelijk, betrouwbaar, en ondersteunen jongeren bij het aanleren van sociaal-emotionele en schoolse vaardigheden zoals plannen, organiseren en effectief leren zodat het schoolwerk beter beheersbaar wordt.

Coaching

Bij onze individuele coaching ligt de nadruk nog meer op de persoonlijke behoeften van de jongere. We bieden gespecialiseerde begeleiding, die naar wens ondersteund kan worden door middel van creatieve activiteiten, wandelen of sport.

Onze coaching is zeer passend bij jongeren die vastlopen en voor wie de schoolgang niet vanzelfsprekend is. In overleg bieden wij de coaching aan huis of op één van onze locaties, afgestemd op de wensen van de jongere en zijn/haar ouders/verzorgers. Onze aanpak wordt volledig op maat vormgegeven, waarbij wij rekening houden met de belastbaarheid en unieke behoeftes van het kind.

Wil je meer informatie?